Vill du också vara med och påverka beslutet?

Vill du framföra dina synpunkter men har inte tiden, kan du lätt göra detta genom att skriva under vår namninsamling:

Namninsamling.se

Sök efter "Vi som värnar om Högalidsparken"

SAMRÅDSFAS I ÄRENDET!

Stadsbyggnadskontoret har i och med ett förslag till detaljplan också startat programsamråd i planprocessen. Det är i denna fas som den första möjligheten att lämna in synpunkter på detaljplaneförslaget om så önskas. Om man har åsikter på detaljplanen är det också viktigt att man gör det i denna fas för att ha chans till en eventuell överklagan i senare instans om det det skulle behöva gå så långt.
Vill du veta hur du gör för att komma in med synpunkter till stadsbyggnadskontoret? Skicka ett mail till: hogalidsparken@hotmail.se

Detaljplaneförslaget hittar du när du klickar här: Detaljplaneförslag



torsdag 4 mars 2010

Hur vill Du att Högalidsparken och Hornsbruksgatan ska se ut?

Hur vill Du att gatan och Högalidsparken ska se ut i framtiden?

Arbetsgruppen efterlyser ivriga hobbyarkitekter och andra intresserade som vill bidra till framtiden för parken och tycker det vore kul med en tävling vem som kan ta fram det mest omtyckta förslaget på hur gatan och södra delen av parken ska förädlas. Detta kan innebära allt från ingen förändring alls till storslagna gröna förslag, dock ser vi att alla inskickade förslag beaktar dom kriterier som står angivna nedan.

Så om du vill dra ett strå till stacken mot privatisering av Högalidsparken föreslår vi att du sätter pennan till arket och börjar skissa för glatta livet.

Låt fantasin flöda fritt, vi satte tidigare upp kriterier, men sen kom jag på att det vore ju synd att hindra möjligheter genom att strypa alternativen. Tyckte nog att det vore intressant att se alla möjliga förlag, inte bara T-banehuset. Så varsågod. Valet att följa kriterierna eller ej är upp tll dig själv:

Vi efterlyser lösningar för området med följande kriterier:
- T-banhuset bör göras om, helt eller delvis, med eller likriktarstationen
- Tillgängligheten till slänten från gatan bör ökas
- Ingen privatiseringskänsla eller förskuggning av Högalidsparken
- Parkområdet ovanför bergkammen bör förädlas till en renare parkkänsla
- Det viktiga gångstråket ska under alla omständigheter behållas
- Ekonomi? Inte vårt eller ditt problem! Det är inte ekonomin som ska styra ifall parker i Stockholm ska privatiseras eller inte, eller hur?

Vi kommer nyfiket att ta ställning till alla förslag som kommer in. Vi har heller ingen ambition eller anledning att göra dessa förslag som "egna" utan vi vill bli inspirerade om vad man faktiskt kan göra utan för stora ingrepp och privatisering av Högalidsparken.

Ditt bidrag skickar du till: hogalidsparken@hotmail.se (obeservera att det är .se)

Förslagen kommer sedan presenteras vartefter i detta inlägg och läggas upp på bloggen med Ditt namn (om du vill) som förslag för att så många Stockholmare som möjligt ska kunna bli inspirerade, gå in på bloggen och rösta fram det som vi tror är bäst för området!

Förslag hittills:

Skofabriken
Björnholmsbloggen har en idé om att återuppliva och hylla det gamla arbetaridealet som området en gång representerade. Detta genom att hedra gatan som den en gång var, med något som ska påminna om den gamla skofabriken.

Spännande idé och tack för förlsag, den ska vi givetvis ta ställning till!

Stort tack för att ni engagerar er!

Mvh

Mattias

(Information om topologi och markansvning hittar du på länkarna till höger, Veidekke, tjäsnteutlåtande hos SBK och Utopia arkitekter)

2 kommentarer:

  1. Suveränt förslag ! Och kanske mycket billigt och miljövänligt eftersom det inte kräver så mycket rivning/nybygge ?

    SvaraRadera
  2. Superkul! Väntar med spänning på fler sunda förslag!

    SvaraRadera