Vill du också vara med och påverka beslutet?

Vill du framföra dina synpunkter men har inte tiden, kan du lätt göra detta genom att skriva under vår namninsamling:

Namninsamling.se

Sök efter "Vi som värnar om Högalidsparken"

SAMRÅDSFAS I ÄRENDET!

Stadsbyggnadskontoret har i och med ett förslag till detaljplan också startat programsamråd i planprocessen. Det är i denna fas som den första möjligheten att lämna in synpunkter på detaljplaneförslaget om så önskas. Om man har åsikter på detaljplanen är det också viktigt att man gör det i denna fas för att ha chans till en eventuell överklagan i senare instans om det det skulle behöva gå så långt.
Vill du veta hur du gör för att komma in med synpunkter till stadsbyggnadskontoret? Skicka ett mail till: hogalidsparken@hotmail.se

Detaljplaneförslaget hittar du när du klickar här: Detaljplaneförslag



onsdag 24 mars 2010

Arbetsgruppen träffar Wasted Space

Ikväll, den 24:e mars kl 17 har Arbetsgruppen initierat ett möte med Wasted Space med anledning av markansvningen i Högalidsparken och Hornsbruksgatan. Syftet med mötet är att båda parterna ska få ökad förståelse för varandras åsikter i det kommande projektet och vi bättre ska veta vad vi står för i framtiden.

Jag bifogar här agendan nedanför och publicerar senare mötesprotokollet som en separat artikel. Arbetsgruppen framhåller vikten av att diskussionerna ska ske öppet, med högt i tak samt hålla god ton. En öppen dialog och en vettig diskussion är det bästa för alla parter:

Möte mellan Wasted Space och Arbetsgruppen 2010-03-24 17:00
Lokal: Hornsbruksgatan 8, Wasted Space
Syfte: Syftet med mötet är att Arbetsgruppen ska förmedla varför den är startad och för att öka förståelsen mellan Wasted Space och Arbetsgruppen för det planerade projektet. Viktigt är att båda parter har en ökad förståelse för varandra och varandras åsikter då mötet är avslutat.

Agenda.
§1. Mötet öppnas

§2. Arbetsgruppen berättar om sitt syfte, sin verksamhet, hur man verkar och vilka man representerar.

§3. Frågestund mellan Arbetsgruppen och Wasted Space. Arbetsgruppen har bjudit in till mötet för att förutsättningslöst diskutera följande frågeställningar;
a. Hur upplever Wasted Space bakgrunden till att både markanvisningen för Wasted Space och Veidekke slogs ihop till samma diareförda ärende?
b. Hur sker kommunikationen mellan byggherrarna emellan och vad är relationen mellan Wasted Space, Veidekke, exploateringskontoret och Stadsbyggnadskontoret?
c. Hur ser Wasted Space på möjligheten/problematiken med att det markanvisade området för Veidekke medför en stor risk för privatisering av Högalidsparken?
d. Vad är Wasted Space åsikt om bostadsbyggande längs bergkammen?
e. Vad är Wasted Space egen vision om T-banebyggnaden och likriktarstationen?
f. Vad har Wasted Space för uppfattning om omfattningen till bostadsbyggande längs bergkammen?
g. Hur hårt sammanfogade är dom båda projekten mellan Veidekke och Wasted Space? Finns det beroenden mellan projekten ekonomiskt och administrativt?
h. Vad är Wasted Space förhoppningar och farhågor angående den ”Fördjupade medborgarinflytande processen”?

§4. Wasted Space ställer valfria frågor till arbetsgruppen

§5. Diskussion om framtida samarbetsformer och hur man hittar gemensamma nämnare i åsikter om dom båda markanvisningarna och eventuella framtida möten

§6. Fri diksussion, övriga frågor

Tack för att ni engagerar er!

Mvh

Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar