Vill du också vara med och påverka beslutet?

Vill du framföra dina synpunkter men har inte tiden, kan du lätt göra detta genom att skriva under vår namninsamling:

Namninsamling.se

Sök efter "Vi som värnar om Högalidsparken"

SAMRÅDSFAS I ÄRENDET!

Stadsbyggnadskontoret har i och med ett förslag till detaljplan också startat programsamråd i planprocessen. Det är i denna fas som den första möjligheten att lämna in synpunkter på detaljplaneförslaget om så önskas. Om man har åsikter på detaljplanen är det också viktigt att man gör det i denna fas för att ha chans till en eventuell överklagan i senare instans om det det skulle behöva gå så långt.
Vill du veta hur du gör för att komma in med synpunkter till stadsbyggnadskontoret? Skicka ett mail till: hogalidsparken@hotmail.se

Detaljplaneförslaget hittar du när du klickar här: Detaljplaneförslag



måndag 15 mars 2010

Förvirrande besked om parker från Moderaterna

För ett par dagar sedan aviserade Kristina Alvendal och Sten Nordin att 15.000 nya träd ska planteras i Stockholm under dom kommande 4 åren. Kristina Alvendal säger att ”Nu när vi inför en trädnorm innebär det att Stockholms stadsmiljö samtidigt berikas med 15.000 nya träd”

Detta anser vi är en sanning med en stark modifikation. Beslutet av markanvisningen i Högalidsparken och Hornsbruksgatan innebär i samma veva att man troligtvis måste ta bort 32 träd och dom buskar som utgör en grön vägg från parken mot gatan i dagsläget. Det är en prunkande gränska som idag utgör en naturlig gränsdragning där parken börjar.

Vidare skriver Kristina Alvendal i moderaternas pressmeddelande att ”Stockholmarna älskar sina parker och de måste alltid vara en naturlig del när staden växer och utvecklas”

Hur moderaterna då får ihop att skövla träd och buskar i Högalidsparken för blott 50 bostäder och samtidigt säga att dom ska utgöra en naturlig del av Stockholm kan vi bara inte begripa. Att bebygga bergkammen alternativt spränga bort den skapar ju ett scenario som är precis tvärtom vad moderaterna föreslår. Man minskar dom gröna partierna i parken samtidigt som man gör parken mindre naturlig och mer privatiserad.

Vi önskar ett tydligt svar angående detta ärende och att moderaterna tog aktiv ställning till just detta ärende och visar att man menar allvar i sina påståenden om att göra Stockholm grönt, för det är definitivt inget man signalerar med markanvisningen i Högalidsparken/Hornsbruksgatan.

Vi uppmuntrar samtliga privatpersoner som liksom vi, ställer oss mycket frågande till detta förvirrande utspel, att ställa denna fråga direkt till Kristina Alvendal och även dom andra ledamöterna i stadsbyggnadsnämnden. Det finns en länk här och till höger som visar hur man kontaktar dom.
Utspelet ochh mer om artikeln går att läsa på följande länk hos DN...

Tack för att ni engagerar er!

Mvh

Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar