Vill du också vara med och påverka beslutet?

Vill du framföra dina synpunkter men har inte tiden, kan du lätt göra detta genom att skriva under vår namninsamling:

Namninsamling.se

Sök efter "Vi som värnar om Högalidsparken"

SAMRÅDSFAS I ÄRENDET!

Stadsbyggnadskontoret har i och med ett förslag till detaljplan också startat programsamråd i planprocessen. Det är i denna fas som den första möjligheten att lämna in synpunkter på detaljplaneförslaget om så önskas. Om man har åsikter på detaljplanen är det också viktigt att man gör det i denna fas för att ha chans till en eventuell överklagan i senare instans om det det skulle behöva gå så långt.
Vill du veta hur du gör för att komma in med synpunkter till stadsbyggnadskontoret? Skicka ett mail till: hogalidsparken@hotmail.se

Detaljplaneförslaget hittar du när du klickar här: Detaljplaneförslag



onsdag 3 mars 2010

Alla har att vinna på en öppen och offentlig debatt!

Efter inlägg i Lars Epsteins blogg har det diskuterats flitigt på diverse forum.
Mycket av det som diskuterats och dom inlägg som gjorts är naturligtvis personliga åsikter där den ene anser sig ha mer rätt att tycka till än den andre.

Detta tycker vi är helt fel. Allas åsikter är värdefulla i frågan och det viktigaste är, åtminstone om du frågar mig, att debatten blir allmän egendom, offentlig och lättillgänglig för samtliga invånare.

Kan staden tillåta utan vidare sprängas bort 10 meter berghäll och parkmark in i ett skyddat område var som helst, eller är Högalidsparken "ett undantag"? Magkänslan för många medborgare, inte minst dom i närområdet av naturliga skäl, skriker att detta är så fel. Men tron på att man är utan skuggan av en chans att bidra med påverkan eller att ens åsikt inte längre räknas när presentationer och offciella uttalande hela tiden lindas in i vackra ord om försköning, mer tillgänglighet, ökat sampel, lägger sig som en blöt filt på vad den enskilde tycker och tänker och man slumrar så sakteliga in igen och hoppas på att det inte sker på fler ställen imorgon.

Alla har att vinna på en öppen debatt i denna fråga!
Vi förespråkar att diskussionen kommer till kännedom för allmänheten om det är rätt att exploatera precis vilken markyta som helst. Vilka skydd och förordningar gäller egentligen, kan vilken park eller grönyta som helst exploateras helt utan annat än en blinkning från stadsbyggnadsnämnden? Har vi medborgare inget att säga till om som enskilda medborgare utan att tvingas anta nya skepnader som hobbyjurister, hobbyarkitekter eller hobbypolitiker?

Vi har därför skickat ut flertalet förfågningar om synpunkter på just denna exploatering och öppnat för en dialog med flera grupperingar, bland annat Wasted Space själva. Men också andra instanser har kontaktats, så som stadsbyggnadsnämnd, stadsbyggnadskontor, skönhetsråd, naturskyddsförening och även en del lokala media.

I övrigt så tror, åtminstone jag, att dom allra flesta skulle hålla med mig när jag skriver att det hade räckt bra om staden ville passa på att endast göra om T-banehuset, lägga till en ramp i trapporna för barnfamiljer och eventuellt bygga upp en handikapphiss upp från T-banestationen. Det går att utläsa på dom inlägg, om man nu får ta dom som seriösa, på debattforum.

Låt oss göra debatten allmän och offentlig, så var och en kan tycka till på riktigt och inte endast för en exklusiv skara som en lokal arbetsgrupp eller en lobbygrupp som förespråkar total förtätning.

Mvh

Mattias

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar