Vill du också vara med och påverka beslutet?

Vill du framföra dina synpunkter men har inte tiden, kan du lätt göra detta genom att skriva under vår namninsamling:

Namninsamling.se

Sök efter "Vi som värnar om Högalidsparken"

SAMRÅDSFAS I ÄRENDET!

Stadsbyggnadskontoret har i och med ett förslag till detaljplan också startat programsamråd i planprocessen. Det är i denna fas som den första möjligheten att lämna in synpunkter på detaljplaneförslaget om så önskas. Om man har åsikter på detaljplanen är det också viktigt att man gör det i denna fas för att ha chans till en eventuell överklagan i senare instans om det det skulle behöva gå så långt.
Vill du veta hur du gör för att komma in med synpunkter till stadsbyggnadskontoret? Skicka ett mail till: hogalidsparken@hotmail.se

Detaljplaneförslaget hittar du när du klickar här: Detaljplaneförslag



fredag 29 oktober 2010

Inbjudan till grannmöte för att utvärdera Community Planning eventet för Hornsbruksgatan

Hej Grannar!

Det är väldigt många oroliga människor som hört av sig och har upplevt en hel del brister i Community Planningen som ägde rum 8-9:e oktober med redovisning av resultat den 13:e oktober. Framförallt har många upplevt att deras åsikter helt eller delvis inte gjorts hörda under arbetet, samt att en utlovad chans till påverkan inte infunnit sig, vilket senare sades gjort sig bekräftat i det presenterade resultatet. Om det var på det sättet och det upplevs med brett stöd av dom boende som medverkade så är det allvarligt och väldigt viktigt att detta redogörs offentligt på ett strukturerat och presentabelt sätt. Om majoriteten av grannarna upplevde motsatsen så får vi också i detta forum ett ärligt svar på det att förhålla oss till och att respektera.

För att reda ut detta och tillsammans upprätta en rättvis bild inför media och beslutsfattare i vad som egentligen upplevts som brister i processen och hur dessa förhåller sig till det presenterade resultatet, kallar Arbetsgruppen nu till möte i BRF Spettets 10´s källarlokaler på:
Hornsbruksgatan 13 (Sidoingången)
Kl 18.00
Torsdag 4:e november

Mötets syfte och regler:
Mötet handlar om att, av dom boende i närområdet, utvärdera Community Planning processens genomförande med anledning av markansvisning för byggherrarna Veidekke och Wasted Space. Övriga frågor runt planprocessen och byggandet för Hornsbruksgatan och Högalidsparken behandlas efter mötet i mån av tid. Övriga frågor som ej berör processen eller Hornsbruksgatans ärende undanbedes pga av tidsbrist och av respekt för dom boendes engagemang i huvudfrågan. Det är oerhört viktigt att allas åsikter gör sig hörda och att vi hjälper varandra att inte ”kapa ordet” och plädera i egen sak på bekostnad av tiden. Vidare ska allas åsikter respekteras, oavsett om vi håller med varandra eller inte. Personliga påhopp och glåpord kommer inte att accepteras. Ambitionen är att hålla god ton för att gemensamt kunna uppnå syftet med mötet – att ta fram en utvärdering och en rättvisande bild av processens genomförande baserat på våra upplevelser för en senare presentation.

För dig som inte bor på Hornsbruksgatan men ändå deltog i workshops under dom två dagarna är ni också givetvis väldigt välkomna att delge er uppfattning.

För att lättare få en uppfattning om hur många som tänker delta, skulle jag vilja uppmana er att anmäla er med ett enkelt "Jag kommer" på:
hogalidsparken@hotmail.se

Jag ber att i dom närmaste dagarna få återkomma med förslag på agenda och tillvägagångssätt för utvärdering.

Tack för att ni engagerar er!

Varmt välkomna

Mattias Adler